تحقیقات نشان می دهد که چراغ های معابر کمتر از آنچه انتظار می رود در انتشار نور شب در شهرها نقش دارند.
وقتی ماهواره ها شب ها از زمین عکس می گیرند ، چه مقدار از نوری که می بینند از چراغ های خیابان است؟ تیمی از دانشمندان از آلمان ، ایالات متحده آمریکا و ایرلند به لطف فناوری روشنایی “شهر هوشمند” که به شهرها اجازه می دهد تا نور خود را کم کنند ، برای اولین بار با استفاده از مثال شهر توسان ایالات متحده به این سوال پاسخ داده اند. نتیجه: فقط حدود 20 درصد از نور موجود در تصاویر ماهواره ای توسان از چراغ های خیابان تأمین می شود. این مطالعه در مجله “Lighting Research & Technology” منتشر شده است.
این تیم با تغییر روشنایی چراغ های خیابان در شهر توسان ، آریزونا ، ایالات متحده و مشاهده چگونگی تغییر این امر در روشنایی شهر از فضا ، آزمایشی را انجام دادند. دکتر کریستوفر کیبا از مرکز تحقیقات علوم زمین GFZ آلمان تیمی را که این آزمایش را انجام داده اند هدایت کرد و گفت که این کار از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا نشان می دهد از فناوری های شهر هوشمند می توان برای انجام آزمایشات در مقیاس شهر استفاده کرد. کیبا گفت: “وقتی سنسورها و سیستم های کنترل در کل شهر نصب می شوند ، می توان در نحوه کارکرد شهر تغییری ایجاد کرد و سپس تاثیری که این تغییر بر محیط می گذارد ، حتی از فضای خارج اندازه گیری کرد.”
بیش از 10 روز در مارس و آوریل سال 2019 ، مقامات توسان تنظیمات روشنایی حدود 14000 مورد از 19،500 چراغ خیابان شهر را تغییر دادند. معمولاً بیشتر نورهای خیابان در توسان با 90 درصد حداکثر روشنایی ممکن شروع می شوند و در نیمه شب تا 60 درصد کم نور می شوند. در طول آزمایش ، در عوض شهر بعضی از شب ها چراغ های کم نور را تا 30 درصد کاهش داد و در بعضی دیگر آنها را تا 100 درصد روشن کرد. چراغ های شهر توسط ماهواره Suomi National Polar-Orbiting Partnership (NPP) تحت کنترل ایالات متحده مشاهده می شود که به دلیل داشتن نقشه های جهانی نور در شب مشهور است. این ماهواره چهار شب در طول آزمایش و در دو شب دیگر با روشنایی منظم بعد از آزمایش ، تصاویر بدون ابر از توسان گرفت. محققان با مقایسه روشنایی شهر در 6 شب مختلف دریافتند که در یک شب عادی ، فقط حدود 20 درصد از نور تصاویر ماهواره ای توسان از چراغ های خیابانی ناشی می شود.
طبق گفته دکتر جان بارانتین ، یکی از نویسندگان این مطالعه ، از انجمن بین المللی آسمان تاریک ، نتایج دارای پیامدهای مهمی برای پایداری است. در آزمایش دوم که در همان زمان انجام شد ، بارانتین ، کیبا و همکارانشان روشنایی آسمان را از روی زمین توسان اندازه گیری کردند. آنها بررسی کردند که چگونه میزان روشنایی لامپ های خیابان بر روشنایی آسمان تأثیر می گذارد و نشان داد که مانند تابش نور از فضا ، بیشتر روشنایی آسمان بر توسان نیز به دلیل منابع دیگر است. والنتین توضیح می دهد: “در مجموع ، این مطالعات نشان می دهد که در شهری با روشنایی خیابان که به خوبی طراحی شده است ، بیشترین میزان تابش نور و آلودگی نوری از نورهای دیگر ناشی می شود” زمینه های. نویسندگان می گویند ، بنابراین دولت های محلی و ملی هنگام تلاش برای کاهش آلودگی نوری ، باید به موارد دیگری بیش از روشنایی خیابان فکر کنند.
به گفته محققان ، تفاوت در روشنایی خیابان در شبهای مختلف به سختی برای مردم در خیابان قابل درک است ، زیرا چشمان ما به سرعت با سطح نور سازگار می شوند. آنها گزارش می دهند که این شهر هیچگونه اظهار نظری و شکایتی در مورد تغییر نور در طول آزمون دریافت نکرده است. همچنین هیچ مدرک یا پیشنهادی مبنی بر تأثیر سوء سطح روشنایی به عنوان بخشی از آزمایش بر ایمنی عمومی وجود ندارد.
منابع
[1]The news is provided by the GFZ German Research Centre for Geosciences from Helmholtz Centre Potsdam: https://www.gfz-potsdam.de/en/media-and-communication/news/details/article/streetlights-contribute-less-to-nighttime-light-emissions-in-cities-than-expected/[2]Original study: C.C.M. Kyba, A. Ruby, H.U. Kuechly, B. Kinzey, N. Miller, J. Sanders, J. Barentine, R. Kleinodt, B. Espey. Direct measurement of the contribution of street lighting to satellite observations of nighttime light emissions from urban areas. Lighting Research & Technology (LR&T), October 2020. DOI: http://dx.doi.org/10.1177/1477153520958463
[3]Additional study: John C. Barentine, František Kundracik, Miroslav Kocifaj, Jeessie C. Sanders, Gilbert A. Equerdo, Adam M. Dalton, Bettymaya Foott, Ablert Grauer, Scott Tucker, Christopher C.M. Kyba. Recovering the city street lighting fraction from skyglow measurements in a large-scale municipal dimming experiment. Journal of Quantitative Spectroscopy and Radiative Transfer, Volume 253, September 2020. DOI: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0022407319307629